20 Sep 2011

Salam Aidilfitri Sume !

Wahh.. mmg aku ni x up t0 date lgsg 0k. Cite raye 0rg len sume dah nak basi, but aku plak terhegeh2 baru nak update pasal raye ! kuikuikui.. pedulikkk !

rilek aa.. raye kan sebulann..s0 samat ari raye la yek kengkawan..maaf zahir & batin..

Raye ta0n ni raye paling bez sebab mmg aku beraye sakan. ni muke tgh sakan yek


sakan kan? ke sakai? ;p

dah2, meh nak cite lagi

Raye Petame

Aku bgn pagi raye tu sbb dgr ayah kej0t suh bgn sbb nak b'maaf2 an. pasal die nak g smayang raye pastu. katenye pas smayang raye, msing2 dah ade aktiviti nti takot x sempat nk mtk2 ampun. dann sesi bermaafan, tangis2 an dan sgale an yg ade bermule..aku x sempat mandi 0k time tu, diulang, x mandi. muahaha ! slambe jek ci0m mak n kakak2 aku. Start abis Smayang raye, dah ade 0rg dtg. Dak2 kecik x yah citer la. orang x balik smayang lagi depa dah tepacak dpn umah. 'acikkk, nak raye !' dan acik itulah aku. cam ta0n2 yg len gak, asal dak2 kecik dtg, mmg aku yg kene lyn -_-. 

Pastu geng2 masjid dtg. kwn2 ayah. sbl0m mkn, diorg takbir lam umah. sayu jap. Lepas geng2 ayah balik, umah tr0s gempar. 0rg dtg x putus2. smpai gelas kene recycle. smpai dak2 kecik yg dtg, ckap 'acik x nak la mnum air, nak balik dah'. dlm ati aku mcm 'aik, bkn baru smpai ke, nak balik dah?' tapi aku abaikan saje, tr0s hulur angp0w sek0r2. muke sengeh je memasing. cehh !

Dasat x dasat raye ptame, rmai gile yg dtg. time zohor, dpt rilek sket. Pastu mak suh cpt2 ttup pintu pasal mak kate slagi x tutup pintu, slagi tu kt0rg x dpt g beraye. haha. mak suh sume siap2. nak beraye ke tmn negara ! yeahh..

beraye sebuah umah aje kt tmn ngare tu, tapi lame kemainn ! balik umah lam kul 6.30 pm cmtu. dann..sesampai umah je, bukak je sume pintu tr0s ade 0rg terjahhh ! waah, pantas bt0l. dan sesi melayan tetamu yg dtg berakhir hingga lewat tgh mlm.. wal0p0n letih layan tetamu, mak x kesahh n0kkk ! raye punye pasall. bkn slalu p0n kan? time ni la nk eratkan silaturrahim

Raye kedua

Pagi2 m0rning lagi mmg dah de 0rg dtg. kami 1 umah bl0m ciap kemas2 lagi. mandi p0n id0k. ah selambe saje..pung pang pung pang kat dap0r masak utk tetamu. menu raye kedua - mee t0myam. air tgn kakak gue. melet0ps. rugi k0rg x dtg umah aku raye kedua beb. cehh..

Raye kedua ni aku dah plan gn encik gajah tu nak g beraye. s0 aku terlepas la dri wat2 keje dapur layan tetamu. ngeh3.. x yah basuh pinggan & gelas2 !! ngelattttt...

baju kalerr same. hikhikk.

kami beraye smpai petang je. sebab mlmnye aku ade reuni0n ex student SKSR 1994-2000. excited gile nak pegi. dah lame x jmpe di0rg2 d0wh.. jejak2 kasih gitu.

Pas Maghrib kami start kumpul. dak2 laki bako ayam gn sate. kami geng2 pmpuan? hehe..duk ats kusi, tangkap gambo. ngumpat. gosip. tangkap gmbo lagi. ngumpat lagi. dan gosip lagi. saammmpai la dak2 laki siap bako ayam gn sate. pastu kami mkn tr0s. haha. tr0k bt0l. msti lam ati dak2 laki ni ngutuk. x bleh wat cal0n bini lgsg depa nih. smbil2 mkn tu, mulelah di0rg ni bukak2 cite time zmn hingusan d0lukale..haha..bapak kelak00..si minah ni becinte gn si mamat tu. si minah ni penah terj0n ik0t tingkap pasal frust. padahal kt luar tingkap tu ade k0rid0r. x bape jadi la mknenye terjunan die tu..muahaha ! mmg reuni0n tu sgt2 happening wal0p0n x sume dtg.

layankann laah saje pic2 ni

minah rempit felda ni
betape j0yah nye aku mlm tu. temuncung2 mulut

h0t stuff


sporting diorg ni. dolu sume2 memalu unte.


gadis2 felda sg. retang yg sgt wanted. -_-

yeahh..reunion yg harus dikenang. tgk pic ni time tua nti. mesti lawokk. ngeh3

Raye ketiga

aku g 0pen h0s utk generasi kedua felda.. mkn. mkn. dan mkn... mkn free beb.

Petangnye aku beraye gn kengkawan aku.  beraye umah kwn2 sk0lah menengah d0lu2..mmg beraye sakan seyhhh..


dah bes00 sume2 ni..

cukup ah tu.. smpai raye ketige sudah.. baju raye dah takde nk g beraye. bleh gitu? hehe.. tak ah..raye yg seterusnye aku lpk kt umah je. layan sdare mare yg dtg..

yang pasti raye taun ni betambah2 mknenye c0z aku dah start hulur duet raye pada dak2 kecik & sdare mare. d0lu2 aku hulur jek tgn smbil sengih2 mintak duet raye kt 0rg.  ta0n ni dah tibe msenye aku plak yg menghulur.. x kesahh lahh, rase puas ati beb ! Pak Leman & Cik Beah p0n dpt duet raye gituu dari ank bongsunye ni..ehehehe. kelass kau jahh !

0rait bebeh, tu jee. Happy Reading la ye entry aku yg panjang leborr nih. Samat Ari Raye Maaf Zahir Batin  !

eh? sempat lagii ;p

p/s : aku dah start rindu lemang, ketupat, dodol and lontong mak aku. nyesal x mkn bebanyak ritu. -_-

No comments:

Post a Comment